PINAR GÜLTEKİN DAVASI KARARI KABUL EDİLEMEZ!

Blog Single

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak, Pınar Gültekin davasında verilen kararın adaletten uzak ve vicdanları yaralayan bir sonuç olduğunu üzülerek görmekteyiz. Pınar Gültekin’in hunharca katledilmesine rağmen failin cezasında indirime gidilmesi, kadın cinayetlerine karşı hukukun yetersiz kaldığını bir kez daha göstermiştir.

Kadın cinayetlerinde faillerin iyi hal ve haksız tahrik gibi indirimlerden yararlandırılması, benzer suçları teşvik eden bir hukuksuzluk ortamı yaratmaktadır. Adalet, katledilen kadınların değil, faillerin lehine işletilemez! Bu karar, kadınların hayatını hiçe sayan bir anlayışın yargı eliyle onaylanması anlamına gelmektedir.

Bizler, kadınların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Pınar Gültekin ve yaşamı tehdit altında olan tüm kadınlar için, adalet yerini bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Hukukun, kadın cinayetlerini durduracak şekilde işletilmesini ve faillere en ağır cezaların verilmesini talep ediyoruz.

Kadınlar için adalet, toplum için adalettir!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu